Apple - Tim Cook Didakwa Ingin Membeli Kelab Manchester United

by Oh! Semput


9
SHARES
113
VIEWS
Posted on 24 Nov 2022 14:30:58

Gergasi teknologi AS, Apple didakwa sedang mengintai untuk membeli kelab boleh sepak inggeris, Manchester United mengikut laporan.

Hal ini demikian kerana pemilik MU, The Glazers telah mengumumkan persediaan mereka untuk menjual kelab tersebut selepas pemilikannya selama 17 tahun.

Kalau diikutkan, firma teknologi gergasi itu tidak pernah memilik sebarang pasukan sukan besar sebelum ini. Tetapi sumber mengatakan peluang komersial adalah faktor utama disebalik keinginan Apple untuk memiliki MU.

Walau bagaimanapun, Tim Cook bukanlah individu berprofil tinggi yang pertama dalam menunjukkan minat ke atas kelab tersebut.

https://twitter.com/elonmusk/status/1559691922725281800

Pada beberapa bulan lepas, Elon Musk sendiri ada membuat satu ciapan di Twitter yang menzahirkan hasrat beliau untuk membeli kelab lagenda inggeris itu.

{suggest}

Di samping itu, kelab MU ada mengeluarkan kenyataan rasmi pada selasa lalu seperti di bawah ini:

"Barisan lembaga pengarah syarikat pada hari ini akan memulakan satu proses untuk mencari alternatif strategik untuk kelab. Proses ini adalah untuk meningkatkan perkembangan kelab dengan memanfaatkan peluang sama ada di atas padang mahupun secara komersial"

Kita mungkin ada dengan beberapa perkembangan rasmi berkenaan isu ini daripada Apple tidak lama lagi.

: Daily Mail

Gambar utama: Tinhte

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts