3 beradik gembira diminta pulang awal dari sekolah, cikgu tak sampai hati beritahu

by Oh! Semput


16
SHARES
211
VIEWS
Posted on 18 Jun 2024 04:31:53

Tular satu video memaparkan tiga murid yang merupakan adik beradik kelihatan ceria apabila diminta pulang awal dari sekolah tanpa mengetahui mereka baru sahaja kehilangan bapa.

Menerusi satu perkongsian di TikTok, @cikguaincomey, guru di sekolah tersebut telah memuat naik video

Tiga beradik berkenaan yang kelihatan tersenyum dengan lebar apabila mereka diminta untuk balik awal.

Adik-beradik itu juga sempat melambai ke arah guru berkenaan sambil tersenyum sebelum dijemput oleh ibu saudara mereka untuk pulang ke rumah.

“Masa ni, adik beradik ni diberitahu oleh cikgu supaya kemas beg sebab ada urusan keluarga. Sebenarnya ayah murid-murid ni baru sahaja meninggal kerana serangan jantung.

3 beradik gembira diminta pulang awal dari sekolah, cikgu tak sampai hati beritahu

“Mohon sedekahkan al-Fatihah buat ayah kepada anak-anak murid Cikgu, salam takziah,” katanya.

Sementara itu, pada ruangan kapsyen guru itu menulis dia tidak mempunyai kekuatan untuk menyampaikan berita sedih itu kepada tiga beradik tersebut.

“Cikgu pun tak sampai hati nak beritahu perkara sebenar sehingga ada makcik murid ni yang datang ambil. Barulah tahu perkara sebenar, meraung dan menangis. Ya Allah, kau berikan kekuatan buat anak murid cikgu, Azalea dan adik-beradiknya,” luahnya.

@cikguaincomeyCikgu pun x sampai hati nk beritahu perkara sebenar.. Sehingga ada makcik murid ni yg dtg ambil.. Baru lah tahu perkara sebenar, meraung menagus.. Ya allah kau berikan kekuatab buat anak murid cikgu ain.. Azalea dan adik beradiknya

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts