Cik B digelar Queen TikTok Malaysia, “More content please… ada bakat”

by Oh! Semput


HOME Posted on 30 May 2020 18:01:48Anak kepada pengasas produk kosmetik, Nur Edlynn Zamillen Muhammad Amin atau lebih mesra disapa dengan panggilan Cik B bukanlah seorang yang asing lagi dalam industri hiburan tanah air.

Cukup popular seperti ibunya Datuk Seri Vida, Cik B juga menggalas peranan sebagai CEO muda diawal usianya 14 tahun. Tidak hanya itu, dia juga diminati ramai kerana perwatakan sempoi selain orang ramai juga menyifatkan dia seorang yang sangat peramah.

huawei-y6p-kv-tile

Editor's Pick

HUAWEI Y6P Lengkap Dengan Gaya, Bateri Dan Skrin Besar, Hanya RM559 Sahaja!

Open New Tab

Cik B juga berjaya menjadi perhatian anak-anak muda diluar sana kerana sering menghasilkan video kreatif sehingga dia menerusi laman Instagram juga sehingga kini sudah mempunyai lebih 547 ribu followers.

cikbDalam pada itu, Cik B juga terkenal menerusi aplikasi TikTok dimana ia menjadi salah satu rutin orang ramai dalam menghilangkan rasa kebosanan dengan menghasilkan video-video menarik.

Malah, TikTok juga kini semakin menjadi pilihan netizen kerana ia bukan sekadar menghasilkan video tarian yang menghiburkan namun bermacam-macam perkara boleh dimanfaatkan.

Tidak dapat dinafikan juga, TikTok kini menjadi sebahagian gaya hidup generasi kini dan tidak kira usia. Walau bagaimanapun, terbaru pula, gelagat Cik B dalam menghasilkan video-video TikTok lalu berkongsikan di Instagram miliknya mencuri tumpuan peminat dan followers.

Menerusi beberapa video dikongsikan itu, ternyata ada peminat yang suka akan content aplikasi TikTok usahawan muda ini sehingga dia juga digelar sebagai Queen of Malaysia TikTok.

Reaksi positif warganet buat Cik B tentang TikTok

Screenshot_676Screenshot_677Screenshot_678Screenshot_679Screenshot_680Screenshot_681Screenshot_682Screenshot_683

Ikuti juga, kisah lain mengenai usahawan muda ini:

“Hambekk.. mana makcik bawang…”- Cik B & DSV hiasi cover majalah jadi perhatian ramai

Cik B bawa kereta-kereta mewah DSV dalam kawasan rumah curi tumpuan ramai

SUMBER ASAL


Leave a Comment:

Related News


loading...