8 Fakta Biodata Hazeeq Dean, Pelakon Gandingan Amir Ahnaf (Kahar) Drama Berepisod Projek High Council (Astro Go)

by Oh! Semput


5
SHARES
63
VIEWS
Posted on 18 Mar 2023 14:30:41

Home tambahan selebriti

8 Fakta Biodata Hazeeq Dean, Pelakon Gandingan Amir Ahnaf (Kahar) Drama Berepisod Projek High Council (Astro Go)


  
Watak Ariz peranan aktor Hazeeq Dean dalam drama Astro Originals 'Projek: High Council' yang disiarkan di Astro, kini menjadi topik hangat di kalangan peminat setia siri tersebut.
  
Ia selepas beberapa klip babaknya itu 'trending' di laman media sosial khususnya aplikasi TikTok.
      
Siri itu turut menampilkan ramai pelakon muda berbakat dan memperkenalkan aktor baru seperti Nadhir Nasar, Mierul Aiman, Amir Ahnaf dan Fadhli Masoot.
      
Ikuti 8 fakta pemilik nama penuh Mohamad Haziq Nazimuddin ini bagi membantu anda mengenali sisi peribadinya dengan lebih dekat.
        
1. Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Hazeeq adalah salah satu bintang yang dilahirkan daripada program realiti Hero Remaja 2020. Pertandingan ini turut memperkenalkan pelakon-pelakon muda seperti Meerqeen, Aniq Suhair, Nadhir Nasar, Imran Aqil, Azim Yusof, Hariz Hamdan, Jabir Meftah dan Jazmy Juma Khan
       
2. Sebagai salah seorang finalis, beliau berjaya menempatkan dirinya di kedudukan kelima terbaik dalam program berkenaan setelah mengharungi persaingan sengit dengan peserta lain di peringkat akhir.
      
3. Walaupun masih baru dalam dunia seni lakonan, namun beliau telah memiliki pengalaman dalam memainkan pelbagai peranan dalam beberapa drama popular seperti Projek: High Council, Do You Love Me Captain, The Maid 2, Ratu Ten Pin dan Cinta Amnesia yang telah ditayangkan di kaca TV.
      
4. Dalam masa yang akan datang, Haziq bakal membintangi beberapa drama seperti Chinta dan Sempurnakah Cinta Kita sebagai pelakon watak.
      
5. Hazeeq mempunyai fizikal yang tinggi lampai dengan ketinggian tubuh mencapai 183 sentimeter (cm)!
  
6. Dengan jumlah pengikut sebanyak 109,000 orang, akaun Instagram (IG) miliknya @hazeeqdean semakin dikenali di kalangan pengguna media sosial.
      
7. Dalam keluarga yang terdiri daripada empat adik beradik, beliau ialah anak paling bongsu.
  
8. Melalui lakonannya sebagai watak Ariz dalam siri drama 'Projek: High Council' hasil jenama Astro Originals, namanya semakin terkenal bersama barisan pelakon muda seperti Nadhir Nasar, Mierul Aiman, Amir Ahnaf, Naim Daniel, Yusof Hashim, Daiyan Trisha, Shasha Abedul, Fadhli Masoot, Fazziq Muqris, Danish Zamri dan Syed Irfan.
  
Untuk biodata asas Hazeeq, baca artikel: Biodata Dan Latar Belakang Hazeeq Dean
          
*Info Ringkas Hazeeq Dean
Umur / age - 26 tahun (2023)
Tinggi / height - 183 cm
Instagram - @hazeeqdean
       

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Panduan Borong China
Popular Posts