Gadis 19 Tahun Dicekup Berkhalwat Bersama Teman Lelaki di Hotel

by Oh! Semput


8
SHARES
98
VIEWS
Posted on 19 Apr 2026 08:01:44

Sepasang lelaki dan wanita ditahan dalam satu operasi penguatkuasaan oleh Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) selepas disyaki berkhalwat di sebuah hotel di bandar Kluang, awal pagi semalam. Dalam serbuan kira-kira jam 1.30 pagi itu, pasangan berusia 19 dan 23 tahun berkenaan didapati berada dalam keadaan mencurigakan di dalam bilik penginapan.

Ketika pemeriksaan dijalankan, wanita tersebut dilaporkan berada tanpa pakaian, manakala lelaki berkenaan hanya memakai seluar dalam, sekali gus menimbulkan syak berlakunya pelanggaran terhadap undang-undang syariah. Kedua-dua individu kemudiannya dibawa oleh pihak penguat kuasa bagi tujuan siasatan lanjut.

Operasi seumpama ini merupakan antara usaha berterusan pihak berkuasa agama dalam membanteras gejala sosial serta memastikan pematuhan terhadap peraturan yang ditetapkan. Kes berkenaan dijangka disiasat di bawah peruntukan enakmen jenayah syariah negeri Johor yang memperuntukkan tindakan terhadap kesalahan khalwat.

Insiden ini sekali lagi menjadi peringatan kepada masyarakat mengenai kepentingan menjaga batas pergaulan serta mematuhi undang-undang yang berkuat kuasa bagi mengelakkan sebarang tindakan undang-undang.

Gadis 19 Tahun Dicekup Berkhalwat Bersama Teman Lelaki di Hotel first appeared on #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts