Gaduh sebab tak puas hati meja diconteng, 2 pelajar perempuan dipanggil polis

by Oh! Semput


6
SHARES
77
VIEWS
Posted on 06 Aug 2022 04:31:05

Semalam, kecoh di media sosial apabila dua pelajar perempuan sebuah sekolah di Kluang, Johor bergaduh di Stadum Taman Kluang Barat sehingga menarik perhatian ramai.

Susulan itu, mereka masing-masing berusia 15 tahun dipanggil dan telah memberikan keterangan kepada pihak polis.

Menurut Pemangku Ketua Polis Daerah Kluang, Deputi Superintendan Abdul Razak Abdullah Sani berkata, kejadian tersebut berlaku pada pukul 2.15 minit petang ketika pelajar terbabit sedang melakukan aktiviti sukan di stadium berkenaan.

Tular video kes buli/gaduh di Stadium Kluang, Johor ketika berlangsungnya Kejohanan Olahraga MSSD Kluang kali ke-54. pic.twitter.com/K72i10RRRS

— MYNEWSHUB (@mynewshub) August 4, 2022

Menerusi video itu dilihat seorang pelajar perempuan sedang menyepak seorang lagi pelajar sambil dikeremuni para pelajar lain. Malah, turut kedengaran suara seorang lagi pelajar perempuan sedang menjerit mengerang kesakitan akibat disepak.

Abdul Razak berkata, hasil siasatan mendapati punca sebenar pergaduhan adalah tidak berpuas hati kerana salah seorang daripada mereka menconteng meja di dalam kelas.

“Kejadian tersebut melibatkan dua pelajar perempuan berusia 15 tahun, siasatan awal berpunca daripada rasa tidak puas hati.
“Salah seorang pelajar disyaki menconteng meja belajar dalam kelas pada sebelah pagi membawa kepada pergaduhan di stadium tersebut.”katanya.

Kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan mereka berdua kemudiannya dilepaskan dengan jaminan polis.

: Twitter @mynewshub, Kosmo! (Adnan Ibrahim)

Ad test

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts