Azam Baki, Idrus Harun gagal ambil tindakan skandal kapal TLDM, kata Guan Eng

by Oh! Semput


1
SHARES
17
VIEWS
Posted on 11 Aug 2022 12:30:35

Azam Baki, Idrus Harun gagal ambil tindakan skandal kapal TLDM, kata Guan Eng


Dikemas kini 1 jam yang lalu · Diterbitkan pada 11 Aug 2022 11:26AM ·

alt
Pengerusi DAP Lim Guan Eng berkata Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki dan Peguam Negara Idrus Harun gagal melaksanakan tanggungjawab menyiasat dan bertindak bebas dalam skandal perolehan kapal tempur pesisir TLDM. – Gambar fail The Malaysian Insight, 11 Ogos, 2022.

KETUA agensi antirasuah Azam Baki dan Peguam Negara Idrus Harun patut letak jawatan kerana gagal melaksanakan tanggungjawab menyiasat dan bertindak bebas dalam skandal perolehan kapal tempur pesisir (LCS) tentera laut, kata Pengerusi DAP Lim Guan Eng.

“Bahawa Azam Baki dan Idrus Harun terpaksa dipanggil oleh perdana menteri dan diarah mempercepatkan siasatan dan mengheret mereka yang bertanggungjawab ke mahkamah adalah satu pengakuan terbuka betapa mereka gagal menjalankan tanggungjawab mengikut undang-undang untuk bertindak bebas dan profesional tanpa gentar atau memihak,” katanya dalam satu kenyataan.


Bermula July 2018, akses bagi laporan penuh hanya untuk anda yang melanggan. Daftar sekarang dan nikmati satu (1) minggu akses percuma!

Langgan sekarang!Daftar atau log masuk di sini untuk komen.

Ad test

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts