“Kenapa busuk hati sangat…” – Gara2 ‘cyber bully’, Permaisuri Agong tutup akaun Twitter

by Oh! Semput


HOME Posted on 12 Sep 2019 11:02:54Umum sedia maklum bahawa,Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah merupakan pengguna aktif di laman Twitter.

Baginda suka berkongsi pendapat dan juga aktiviti yang dilakukan. Malah, menerusi Twitter juga baginda dapat berinteraksi dengan rakyat jelata.

Namun, hasil semakan di Twitter mendapati Tunku Azizah telah pun menyahaktifkan akaunnya, @cheminahsayang, kerana sejak semalam akaun baginda sudah tidak lagi wujud di laman sosial media tersebut.

alt

Penutupan akaun tersebut masih tidak lagi dinyatakan sebabnya oleh pihak baginda, bagaimanapun ada yang mendakwa bahawa ia mungkin disebabkan oleh kecaman dan kritikan yang dilemparkan oleh segelintir netizen di akaun baginda.

alt

alt

alt

alt

alt

Walau bagaimanapun, ramai yang berasa sedih dan sudah mula merindui tweet-tweet daripada baginda. Rata-rata netizen berharap, agar Tunku Azizah boleh kembali semula ke dalam laman sosial media tersebut.

Sad. I love seeing permaisuri Agong's tweet. It's totally normal for anyone to not loving anyone's tweet. Tp kat siapa pun, if you tak suka baca there's always a mute button. Sekalipun you , keep it to yourself. Spreading the hatred for no reason is plainly rude & busuk hati https://t.co/miD1n6ehS2

— ديانة (@DenaBahrin) September 11, 2019

Permaisuri Agong has deactivated her account because of this bloody bitter ugly asshole @/frdsasrf and his fucking stupid supporters. Her Majesty always spread positive vibes, being friendly with everyone but why you gotta ruin it with your hatred and bitterness?!! ughh pic.twitter.com/V9zfyBM9hO

— ✪ wana ⍟ (@wanacuppatea) September 11, 2019

Our lovely sweetheart Permaisuri Agong just deactivated her twitter account and this broke my heart so much

SUMBER ASAL


Leave a Comment:

Related News


loading...