Khaidir Ahmad Anggap Perlantikannya Sebagai 'AJK' Majlis Tertinggi Gerakan Tanah Air (GTA), Satu 'Penghormatan' Buat Aktivis Alam Sekitar

by Oh! Semput


2
SHARES
24
VIEWS
Posted on 05 Aug 2022 18:00:49

TEMERLOH - Aktivis alam sekitar, Khaidir Ahmad menganggap perlantikannya sebagai Ahli Jawatankuasa Majlis Tertinggi Gerakan Tanah Air (GTA) yang diumumkan oleh Pengerusi Penaja GTA, Tun Dr Mahathir Mohamad semalam adalah satu penghormatan dan pengiktirafan kepada peranan golongan penulis dan wartawan dalam pembentukan sebuah negara. 

Menerusi satu kenyataan rasmi terbaharu di facebooknya hari ini, beliau berkata keadilan yang dituntut  adalah dari sudut agihan  kemakmuran kepada rakyat, khususnya bangsa Pribumi serta sebuah negara yang bebas daripada rasuah, penyelewengan dan salahguna kuasa.

(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02vQByibkE9HCHHALkFGitnHzAbBgZHWAhZe6VB7vwyUerQtouaqb6VkGYrfb9VLVgl&id=1778074021) 

"Ia juga merupakan satu penghormatan dan pengiktirafan kepada peranan golongan aktivis alam sekitar dan  aktivis rakyat marhaen supaya Malaysia menjadi sebuah negara lestari, sejahtera dan harmoni untuk kehidupan rakyat pelbagai kaum dan lapisan masyarakat.

"Dengan izin Allah, saya akan memikul amanah dan tanggungjawab ini dengan sebaik-baiknya demi agama, bangsa dan tanahair ke arah merealisasikan “Malaysia Baharu Tanpa Rasuah” dengan agihan kemakmuran negara yang lebih adil kepada segenap lapisan rakyat," kata kenyataan Wartawan Tua itu lagi. #PahangDaily

http://www.pahangdaily.blogspot.com

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts