Korang Kena Berhenti Minum Air Teh O Ais Sebelum Terkena Penyakit Ni

by Oh! Semput


5
SHARES
68
VIEWS
Posted on 30 Sep 2016 01:00:46Kalau lepak kedai mamak atau mana-mana restoran makanan , air kebiasaan orang ramai akan order mesti Teh o Ais. Sebenarnya, air Teh o Ais sangat bahaya jika diambil setiap hari. Kalau korang tak percaya, satu kes sudah berlaku di Amerika Syarikat, apabila seorang lelaki mengalami kegagalan buah pinggang setelah minum air Teh o Ais melebihi empat liter setiap hari.

Untuk pengetahuan korang, teh hitam itu mengandungi banyak kandungan garam asid atau oksalat yang boleh menyebabkan buat pinggang. Lelaki tersebut sudah mengambil jumlah oksalatnya lebih daripada 1,500 miligram sehari gara-gara pengambilan air Teh o Ais yang tidak terkawal

Setelah diperiksa, air kencing lelaki tersebut dipenuhi gentian Kristal kalsium oksalat dan pakar menasihatkan agar badan manusia tidak mengambil lebih dari 50 miligram oksalat dalam sehari. Oksalat dalam makanan harian kita ialah sayur bayam, coklat, kacang dan gandum.

Jadi pengajaran dari kisah ini, kurangkan pengambilan air teh o ais atau apa air manis sekalipun. Lebih bagus jika amalkan minum air putih. Jaga kesihatan korang dengan baik okay ! 

: THR gegar

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts