“Buat Mak Saya Macam Tunggul, Kehulu-Kehilir Masih Bertuala” – Ini Penjelasan Dari Pihak ‘Homestay’ Isu Penginap Dakwa Dihalau Secara Kasar

by Oh! Semput


8
SHARES
107
VIEWS
Posted on 12 Feb 2024 10:01:10

Tular sebelum ini mengenai kisah penginap sebuah ‘homestay’ di Alor Setar yang mendakwa mereka dihalau seperti ‘anjing’ oleh pemilik rumah inap berkenaan.

Pada mulanya , ramai yang bersimpati dengan nasib yang menimpa penginap rumah inap itu namun setelah anak kepada pemilik ‘homestay’ itu tampil memberikan penjelasan daripada pihak mereka, ramai pula yang tidak berpuas hati dengan sikap penginap itu yang didakwa kurang ajar dan memanipulasi keadaan.

Advertisement

Anak ‘owner’ inap desa tampil beri penjelasan

Menurut anak kepada pemilik rumah inap itu, penginap yang datang duduk sementara kerana urusan perniagaan itu rupa-rupanya lewat ‘check-out’ sehingga menganggu urusan pembersihan untuk penyewa seterusnya.

Malah, penginap yang datang berkumpulan itu dikatakan membuat perangai sambil lewa ketika tukang cuci datang untuk membersihkan rumah tersebut.

Jam 1.50, 2 petang cleaner mai tengok lagi tapi masih bertuala. Mentang-mentang cleaner tua umur dah setengah abah hampa buat taktau saja. Cleaner call mak kata tuan masih tak check out. Mak terus kelam-kabut siap-siap p homestay.

2.20-2.25 mak saya sampai homestay. Mak saya tanya pasaipa tak keluar lagi makcik dah bagi lama sangat. Dah lebih kurang 2 jam setengah lewat check out. Tuan dan team tuan boleh layan mak saya macam tunggul, buat taktau saja, yang masih bertuala kehulu kehilir.

Penginap menipu situasi sebenar

Kata anak pemilik rumah inap itu lagi, penginap berkenaan telah menipu dalam video yang dimuat naik mereka tentang kelewatan yang berlaku hanya satu jam sedangkan hampir 3 jam masih lagi tiada usaha untuk keluar dari homestay itu.

Penjelasan dari pihak Homestay. Part 1 pic.twitter.com/CBeIvpZEf0

— AsyrafJr | iPhone Repair  (@AsyrafRosli_) February 11, 2024

Hampa maki hamun mak saya. Satu taman dengar. Tuan takdak hati perut ka buat orang macam tu, mak saya cakap buat taktau ja tak kalut-kalut nak siap pun. Duk asyik melawan gaduh dengan mak.

Tolong la hormat peraturan business orang tuan. Jangan buat macam ni. Mak saya pun salah duk pi lempaq beg letak luaq. Saya dah tegur kata kalau lain kali kalau jadi macam ni jangan duk marah, call polis.

Terdahulu, sekumpulan individu tampil membuat video memaparkan sikap seorang wanita dipercayai pemilik ‘homestay’ di Kedah yang mengamuk kerana mereka lewat mendaftar keluar.

Video itu kemudiannya dipadam setelah menjadi tular di media sosial.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

owner homestay halau
1 day ago

"Ya Saya Mengaku Salah Tapi Jangan Halau Kami Macam Anjing" - Pemilik 'Homestay' Didakwa Halau Penginap, Campak Beg Atas Lantai

“Buat Mak Saya Macam Tunggul, Kehulu-Kehilir Masih Bertuala” – Ini Penjelasan Dari Pihak ‘Homestay’ Isu Penginap Dakwa Dihalau Secara Kasar first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts