Sri Pahang FC Mengesahkan Empat Pemain Import Baharu Akan Menyertai Pasukan Itu

by Oh! Semput


HOME Posted on 05 May 2021 00:30:37 

KUANTAN - Skuad Sri Pahang FC mengesahkan empat pemain import baharu akan menyertai pasukan itu pada jendela perpindahan pemain yang dibuka bulan ini.

Mereka adalah Aung Kaung Mann dari Myanmar, Manuel Hildago (Argentina), Abubakar Yakubu (Ghana) dan Kenny Anthiu (Australia).

Ketua Pegawai Eksekutif Sri Pahang FC, Datuk Mohammed Suffian Awang berkata, kehadiran empat import berkenaan diyakini membantu memulih kembali prestasi Sri Pahang.

“Ketika ini, tiga pemain sudah berada di Kuantan manakala seorang lagi masih menjalani tempoh kuarant!n yang akan berakhir Rabu ini,” katanya.

Ditanya empat pemain import yang digvgurkan, Mohammed Suffian enggan mendedahkannya dan pengumuman rasmi akan dimaklumkan dalam tempoh terdekat.

“Setakat ini, saya tidak boleh memberi sebarang komen mengenai empat pemain yang tidak lagi bersama Sri Pahang,” katanya.

Musim ini, Sri Pahang menyenaraikan lima import iaitu Yevhen Bokhashvili dari Ukraine, Herold Goulon (Perancis), Lee Tuck (England), Mamadou Wague (Lubnan) dan Pedro Henrique (Timor Leste).

Namun, kini timbul persoalan di kalangan peminat Sri Pahang pemain yang akan kekal bersama pasukan itu.

Keputusan menyenaraikan empat import baharu berikutan prestasi hambar yang dipersembahkan yang menyaksikan Sri Pahang berada di kedudukan kedua tercorot liga.

Selepas 11 perlawanan, skuad Pahang sekadar, masing-masing mencatat dua kemenangan dan seri dengan mengutip lapan mata. #sumber

http://www.pahangdaily.blogspot.com

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News