Pemandu Myvi Terlibat Nahas Di Johor Bahru Disahkan Mempunyai Rekod Rawatan Psikiatrik

by Oh! Semput


4
SHARES
48
VIEWS
Posted on 04 Jul 2026 11:31:29

Polis mengesahkan pemandu Perodua Myvi yang terlibat dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Jalan Lingkaran Dalam, Johor Bahru, mempunyai rekod menerima rawatan psikiatrik di Hospital Kluang, susulan insiden yang tular di media sosial sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Azrul Hisham Mohd Shaffei berkata, pengesahan itu dibuat selepas semakan dijalankan berdasarkan maklumat yang diberikan oleh waris pemandu berkenaan.

Menurut beliau, hasil semakan dengan pihak Klinik Psikiatri Hospital Kluang mendapati lelaki berusia 25 tahun itu telah mendapatkan rawatan secara berkala sejak April 2025 dan masih meneruskan rawatan sehingga kini.

Dalam kejadian tersebut, sebuah Proton X90 yang dipandu seorang jurutera berusia 31 tahun dilaporkan sedang bergerak perlahan untuk membuat pusingan U dari arah Larkin menghala ke Johor Bahru Sentral sebelum dirempuh dari belakang oleh Perodua Myvi berkenaan.

Kemalangan itu tidak mengakibatkan sebarang kecederaan kepada kedua-dua pemandu, namun kedua-dua kenderaan mengalami kerosakan.

Bagaimanapun, keadaan di lokasi kejadian menarik perhatian orang ramai apabila pemandu Perodua Myvi dilaporkan bertindak agresif dan berbaring di atas jalan selepas kemalangan berlaku. Individu terbabit kemudiannya dibawa ke Hospital Sultanah Aminah bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Video yang memaparkan tingkah laku pemandu itu kemudiannya tular di media sosial sehingga mencetuskan pelbagai spekulasi dalam kalangan orang ramai mengenai punca kejadian.

Sehubungan itu, polis tampil menjelaskan bahawa pemandu berkenaan sememangnya mempunyai rekod rawatan psikiatrik, namun pihak berkuasa tidak mendedahkan jenis penyakit yang dialaminya kerana ia melibatkan maklumat perubatan yang sulit.

Azrul Hisham berkata, siasatan masih diteruskan bagi mengenal pasti punca sebenar kemalangan, termasuk meneliti semua aspek yang berkaitan sebelum sebarang kesimpulan dibuat.

Kes disiasat mengikut Kaedah 10 Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959 kerana gagal mengawal kenderaan sehingga menyebabkan kemalangan.

Dalam pada itu, polis turut memohon mana-mana saksi yang menyaksikan kejadian supaya tampil membantu siasatan dengan menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan di talian 07-222 1722.

Pihak polis turut mengingatkan orang ramai supaya tidak membuat sebarang spekulasi atau menyebarkan maklumat yang tidak disahkan berhubung kejadian berkenaan, sebaliknya memberi ruang kepada siasatan dijalankan secara menyeluruh bagi memastikan fakta sebenar diperoleh.

Pemandu Myvi Terlibat Nahas Di Johor Bahru Disahkan Mempunyai Rekod Rawatan Psikiatrik first appeared on #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts