Peniaga Wanita Ditahan: Bertindak Agresif Memaki Dan Menumbuk Anggota Di Balai Polis Sungai Kob

by Oh! Semput


9
SHARES
116
VIEWS
Posted on 16 Feb 2026 11:31:38

Seorang peniaga wanita berusia 32 tahun diberkas polis selepas bertindak agresif dan mencetuskan kekecohan di Balai Polis Sungai Kob, Kulim, apabila dia bukan sahaja mengeluarkan kata-kata kesat, malah menumbuk seorang anggota bertugas dalam insiden yang berlaku kelmarin.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Kulim, Deputi Superintendan Tengku Mohd Faisal Tengku Yeng, suspek hadir ke balai sekitar jam 3.30 petang sebelum mula menghamburkan makian terhadap anggota di kaunter aduan. Keadaan bertambah tegang apabila wanita tersebut tiba-tiba menumbuk muka seorang anggota yang cuba menenangkannya.

Tidak berhenti di situ, suspek turut memaki seorang lagi anggota polis sebelum menendang pintu kaunter aduan sehingga pecah, menyebabkan kerosakan pada fasiliti balai. Melihat keadaannya yang semakin tidak terkawal, polis kemudian menahan wanita berkenaan bagi mengelakkan insiden lebih serius.

Suspek kini direman selama tiga hari bagi membantu siasatan, manakala kes sedang disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis, Seksyen 332 Kanun Keseksaan kerana mencederakan penjawat awam serta Seksyen 426 Kanun Keseksaan kerana melakukan khianat.

Pihak polis menegaskan bahawa tindakan menyerang atau mengganggu penjawat awam yang sedang menjalankan tugas merupakan kesalahan serius dan boleh dikenakan hukuman berat. Insiden ini juga menjadi peringatan kepada orang awam untuk menggunakan saluran aduan dengan berhemah dan mematuhi undang-undang ketika berada di premis keselamatan.

Peniaga Wanita Ditahan: Bertindak Agresif Memaki Dan Menumbuk Anggota Di Balai Polis Sungai Kob #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts