Info Penuh Program Gegar Vaganza 2023 All Stars (Musim 10)

by Oh! Semput


19
SHARES
251
VIEWS
Posted on 20 Sep 2023 23:33:03

Kredit foto: Instagram Astro Gempak

Pentas nyanyian program realiti popular, Gegar Vaganza (GV) kembali untuk musim ke-10 bagi meraikan ulang tahun sedekad.

Bagi tahun istimewa ini, Gegar Vaganza bakal mengegar malam Ahad bermula 24 September 2023 bersama dengan 10 bekas juara berentap semula untuk merebut gelaran juara All Stars Gegar Vaganza.

Kredit foto: Instagram Astro Gempak

Konsep

Gegar Vaganza 2023 bakal menentukan siapa yang akan dinobatkan sebagai juara di kalangan juara, dengan mengumpulkan para pemenang dari sembilan musim sebelumnya dan lima peserta yang dipilih oleh peminat. Juga mungkin peserta-peserta dari musim-musim terdahulu yang belum mencapai status 'juara' akan berusaha untuk menebus semula kegagalan mereka.

Kredit foto: Instagram Astro Gempak

Dalam usaha untuk mencari yang terbaik di kalangan yang terbaik, setiap episod akan disajikan dengan elemen kejutan yang menarik.

Senarai Peserta

Kesemua 10 juara Gegar Vaganza musim lalu secara automatik tersenarai di kalangan 15 peserta musim ini. Selain itu, lima peserta 'hot seat' yang terdiri daripada pemenang tempat kedua, ketiga dan keempat dari musim-musim terdahulu juga akan bersaing. Undian untuk calon 'hot seat' oleh peminat bermula pada 29 Ogos 2023 melalui laman web Astro Gempak telah tamat pada 10 September 2023 pada jam 11.59 malam.

Peserta GV10:

1. Ayai Illusi

2. Siti Nordiana

3. Azharina Azhar

4. Datuk Aishah

5. Noryn Aziz

6. Naqiu Boboy

7. Hady Mirza

8. Cliff Umar

9. Aliff Aziz

10. Jaclyn Victor

*Senarai lima peserta yang terpilih dari calon hot seat akan dikemaskini selepas pengumuman.

Senarai Calon Hotseat:

Musim 1: Haleeda, Rahmat Mega, Mamat Exists

Musim 2: Faradhiya. Ezad Lazim

Musim 3: Zarul Umbrella, Ameng Spring

Musim 4: Liza Hanim, Lan Solo, Hazami

Musim 5: Dia Fadila, Zamani Slam, Amelina

Musim 6: Jatt Ali, Nurfatima

Musim 7: Muss. Ayu Damit, Noraniza Idris

Musim 8: Nikki Palikat, Suki Low

Musim 9: Bob Yusof, Shila Amzah, Tomok

Juri / Pengkritik

Dato' Ramli MS masih mengetuai barisan juri tetap, sementara penyanyi legenda Indonesia, Hetty Koes Endang dan pengajar vokal berpengalaman, Datuk Syafinaz Selamat tetap bersamanya dalam edisi ini.

Format Penjurian

'All Stars Gegar Vaganza' masih mengekalkan format penjurian asal dengan sistem penilaian sepenuhnya dipegang oleh juri profesional. Peserta yang mendapat markah terendah setiap minggu akan tersingkir pada akhir konsert.

Kredit foto: Instagram Astro Gempak

Hadiah

Juara akan membawa pulang ganjaran wang tunai sebanyak RM200,000 berserta dengan hadiah-hadiah sampingan yang akan diumumkan pada masa akan datang.

Penaja

Farm Fresh kembali sebagai penaja utama untuk GV musim ke-10 dengan sokongan jenama Digi (Telco Rasmi), Adabi dan CUCKOO selaku penaja bersama.

Pengacara

Gegar Vaganza musim baharu ini akan menggegarkan industri muzik tempatan dengan pembaharuan wajah yang akan mengemudi program terkenal ini. Oleh itu, penganjur akan mengumumkan hos-hosnya pada minggu pertama pertandingan.

Kredit foto: Instagram Astro Gempak

Waktu Siaran

Konsert mingguan All Stars Gegar Vaganza akan dipentaskan secara langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) selama 12 minggu setiap hari Ahad, pada jam 9 malam, bermula dari 24 September 2023 melalui saluran Astro Ria (104).

Saksikan klip sedutan sesi latihan vokal, persediaan dan trivia para peserta menerusi liputan 'Kapsul Gegar Vaganza' setiap hari dari Isnin hingga Jumaat, pukul 7 malam bermula 18 September 2023.

Untuk pilihan yang lebih fleksibel, rancangan ini juga boleh diakses online melalui platform On Demand dengan menggunakan Astro Box dan aplikasi Astro Go. Selain itu, 'All Stars Gegar Vaganza' turut disiarkan secara live di aplikasi Sooka.

Senarai Juara Gegar Vaganza

GV1 / Musim 1 (2014) - Ayai Illusi

GV2 / Musim 2 (2015) - Siti Nordiana

GV3 / Musim 3 (2016) - Azharina Azhar

GV4 / Musim 4 (2017) - Aishah

GV5 / Musim 5 (2018) - Noryn Aziz

GV6 / Musim 6 (2019) - Naqiu (Boboy) & Hady Mirza

GV7 / Musim 7 (2020) - Cliff Umar

GV8 / Musim 8 (2021) - Aliff Aziz

Kredit video: [PROMO] ALL STARS GEGAR VAGANZA - BERMULA 24 SEPTEMBER 2023

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts