Kali pertama jumpa, gadis kecewa pakwe cuma bawa pergi ‘drive thru’ je

by Oh! Semput


4
SHARES
50
VIEWS
Posted on 14 May 2022 18:30:35

Perkenalan menerusi media sosial merupakan salah satu langkah untuk menjalinkan percintaan. Cara tersebut menjadi pilihan anak muda sekarang dalam mencari pasangan kerana lebih mudah dan tidak perlu bertentang mata terlalu awal.

Namun, selepas masing-masing bersedia untuk bertemu, rasanya kedua-dua pihak perlulah mengambil kira dari segala segi terutamanya tempat untuk berjumpa.

Hal ini bagi mengelakkan sebarang keluhan daripada mana-mana pihak seperti yang terjadi kepada gadis berkenaan.

Menerusi aplikasi TikTok, seorang gadis telah mengeluh kerana teman lelakinya hanya membawanya makan secara ‘drive thru’ sahaja pada pertemuan pertama mereka sedangkan dia sudah berdandan cantik-cantik.

pic.twitter.com/HmMaGSQk6p

— Mems (@amer__aljeffrey) May 13, 2022

Video berkenaan telah dimuat naik kembali oleh pengguna Twitter dikenali sebagai @amer_aljeffrey dan menuai pelbagai maklum balas daripada netizen.

Ada berpendapat bahawa gadis terbabit agak demand memandangkan pihak lelaki telah keluar modal lebih untuk bawanya  dating sedangkan itu kali pertama mereka berjumpa.

Namun, ada juga merasakan tindakan bertemu kali pertama dengan individu yang dikenali menerusi media sosial pada waktu malam agak ‘menakutkan’ kerana kita tidak tahu niat sebenarnya ketika itu.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut hanyalah konten yang diperoleh dari media sosial. Kesahihan dan luahan dari gadis berkenaan tidak dapat dipastikan kebenarannya.

Tapi yang terpenting, dalam perhubungan seharusnya ada komunikasi. Lagi baik jika kita berterus terang apa yang kita suka ataupun tidak kepada pasangan agar tiada cakap-cakap belakang di kemudian hari.

: Twitter amer_aljeffrey, @nzranasr

Ad test

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts