Punca kematian tidak diketahui, pelajar Malaysia dijumpai maut di Tasik Serpentine, London

by Oh! Semput


HOME Posted on 27 Mar 2019 09:03:35Kota London sangat terkenal dalam kalangan masyarakat Malaysia sebagai salah sebuah negara yang maju daripada pelbagai aspek, contohnya pendidikan.

Berikutan itu, ramai yang memasang niat dan bercita-cita untuk menyambung pembelajaran di peringkat yang lebih tinggi di kota serba moden itu.

Namun pada 25 Mac lalu, mayat seorang pelajar Malaysia telah dijumpai di tasik Serpentine, Hyde Park, London.

alt

Mangsa yang dikenali sebagai Muhammad Hafiz, 24 tahun, merupakan anak kepada editor Malay Mail iaitu Zainal Epi. Mangsa merupakan seorang pelajar fakulti kimia di Imperial College London.

Pihak polis telah bergerak ke tempat kejadian pada jam 5.51 pagi selepas mendapat laporan daripada orang awam. Pihak berkuasa telah mengeluarkan mayat mangsa daripada tasik berkenaan.

“Kami menghantar krew ambulans, paramedik dan pegawai ke tempat kejadian. Namun, mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.”

alt

Mayat Muhammad Hafiz telah dapat dikenal pasti melalui kad pelajar yang ada pada badannya, namun punca kematian masih berada dalam siasatan.

Sehingga kini, kes kematian Muhammad Hafiz masih belum dapat dijelaskan dan masih berada dalam peringkat siasatan.

alt alt

Sementara itu, bapa mangsa, Zainal Epi telah mendapat panggilan daripada kedutaan Malaysia di London pada jam 2.30 pagi hari ini.

Menurut Zainal, kali terakhir dia berjumpa dengan anaknya adalah pada bulan September tahun lepas.

“Saya dan keluarga akan ke London hari ini. Kami tak pasti apa yang berlaku, namun menurut apa yang dikatakan, kad pelajar yang ada pada mayat mangsa adalah milik anak kami.”

Setakat ini, masih belum ada apa-apa perkembangan tentang kes kematian Muhammad Hafiz. Siasatan masih dilakukan oleh pihak berkuasa untuk mengetahui punca kematian pelajar berkenaan.

: MalayMail

Komen

's

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News