“Sama2 kita jaga hubungan untuk amanah ini..”- Perkongsian Rossa Sera buat ramai sebak

by Oh! Semput


3
SHARES
44
VIEWS
Posted on 24 Sep 2022 01:01:05

Selepas dua minggu berada di Tanah Suci bagi mengerjakan ibadah umrah, pelawak Shuk Sahar kini selamat pulang ke tanah air. Pun begitu, perkongsian daripada isterinya, Rossa Sera telah menarik perhatian ramai.

Menerusi perkongsian di laman Instagram pemilik nama  Rossalennah Natassyiah Asshaferah, dilihat kepulangan Shuk disambut dengan kehadiran anak-anaknya di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA).

Meskipun mereka berdua tidak lagi bersama, Sera mengatakan dia akan tetap menjaga hubungan baik dengan pelawak tersebut demi anak-anaknya.

“Terima kasih sentiasa menjadi ayah yang terbaik. Sama-sama kita jaga hubungan untuk amanah ini ya.
“Amanah yang menjadi bukti cinta kita dulu. Kita besarkan mereka sama-sama ya. Semoga awak dah dapat ketenangan,”tulis Sera.

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan pengikut Instagram Sera di mana ramai meluahkan rasa sebak dan memuji tindakannya membawa anak-anak menyambut kepulangan Shuk di lapangan terbang.

alt

Malah, ramai mendoakan yang terbaik buat mereka seisi keluarga serta berharap agar Shuk dan Sera kembali bersama demi anak-anak.

Pun begitu, warganet menyokong tindakan Sera membawa anak-anaknya berjumpa dengan Shuk dan memuji kerana mereka berdua bersikap profesional dan tidak bermusuhan.

alt alt alt alt alt alt

Untuk rekod, pasangan tersebut berkahwin pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Nur Qurratu Ain, 5 dan Nur Assyifatu Aimi, 2.

Namun begitu, sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kontroversi mengenai rumah tangga mereka telah menjadi perhatian ramai apabila ada dakwaan mengatakan Shuk berlaku curang dengan seorang wanita sehingga mereka mengambil keputusan untuk tidak lagi tinggal sebumbung.

Dan, Sera pernah hadir ke rancangan Meletop dan menyatakan bahawa hubungan dengan Shuk sudah menemui noktah apabila  sudah memfailkan cerai terhadap Shuk pada November tahun lalu.

: Instagram @rossa.sera

alt

Ad test

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts