Samsung A8 Dan A8+ (2018) Diperkenalkan, Tetapan Dwi Kamera Selfie Dan Paparan Infiniti

by Oh! Semput


HOME Posted on 20 Dec 2017 02:00:43Seminggu sudah tertirisnya video yang memperlihatkan model Samsung Galaxy A8+ dan kini ia telah pun diperkenalkan bersama-sama “adiknya”, Samsung Galaxy A8.

Dua model ini diperkenalkan dalam kelas pertengahan tetapi membawakan kelengkapan yang cukup berkuasa untuk bersaing dengan model lain dalam kelas tersebut.

Samsung Galaxy A8 dan A8+ secara kasarnya dilihat memiliki spesifikasi yang sama seperti penggunaan cip pemprosesan Exynos 7885, ruang storan dari 32GB hingga 64GB, dan dioperasikan dengan Android Nougat 7.1.1.

Bagi tetapan kamera pula, terletaknya dwi kamera selfie dibahagian hadapan menerusi gabungan lensa 16MP dan 8MP dengan sensor aperture f/1.9. Disebut juga kamera selfie ini mampu memberikan kesan bokeh setanding dengan Pixel 2 dan juga iPhone X.

Dari segi paparan ia menggunapakai skrin AMOLED Infinity Display yang berbingkai nipis pada nisbah 18:9. Perbezaan antara model A8 dan A8+ adalah ukuran skrin dimana A8 berukuran 5.6 inciĀ  dengan RAM 4GB dan versi plus pula adalah 6 inci bersama RAM 6GB.

Kapasiti bateri juga berlainan dimana A8 dilengkapi dengan bateri 3000mAh manakala A8+ berkapasiti 3500mAh.

Rekaan belakang memperlihatkan pengimbas cap jari diletakkan betul-betul dibawah lensa kamera utama mirip seperti khabar angin tentang rekaan Samsung Galaxy S9. Kedua-dua model menerima pensijilan IP68 yang mana ia kalis air dan debu.

Maklumat tentang harga penjualan masih belum dinyatakan oleh Samsung tetapi berkemungkinan sekitar ~RM2000. Apa-apa pun kita tunggu pengumuman dari Samsung kelak.

: Samsung

SUMBER ASAL


Leave a Comment:

Related News


loading...