3 Sekawan Ditahan Bersama Dadah Bernilai RM32,000

by Oh! Semput


HOME Posted on 20 Jan 2018 14:00:19KEPALA BATAS – Tiga sekawan yang dipercayai anggota sindiket pengedaran dadah ditahan polis bersama heroin serta syabu bernilai RM32,000 dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Pantai Intan, Butterworth dekat sini awal pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) ACP Noorzainy Mohd Noor berkata bertindak hasil maklumat dan risikan, sepasukan polis menyerbu rumah itu kira-kira 2 pagi dan menahan dua lelaki serta seorang wanita, suspek berumur lingkungan 27 hingga 49 tahun.

“Hasil pemeriksaan di dalam rumah tersebut, polis merampas tujuh paket heroin seberat 1,745 gram (g) dan tiga paket syabu seberat 0.8g yang semuanya bernilai RM32,000,” katanya di sini hari ini.

Katanya siasatan awal mendapati tiga individu itu mendapatkan bekalan dadah daripada sindiket sebelum membungkusnya semula dan menjual kepada pelanggan mereka di sekitar Butterworth.

Beliau berkata polis telah mengenal pasti identiti sindiket pengedaran dadah itu dan usaha mengesan mereka giat dijalankan.

Noorzainy berkata tiga individu yang bekerja sebagai buruh dan positif dadah itu kini direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Sementara itu dalam perkembangan lain, katanya polis menahan tiga remaja lelaki berusia 17 hingga 21 tahun dipercayai geng pecah rumah dalam serbuan di sebuah rumah di Penaga, di sini awal pagi Khamis.

“Polis mendapat maklumat daripada penduduk di situ memaklumkan ada kejadian pecah rumah di kediaman jiran mereka sebelum kami membuat serbuan serta berjaya menahan tiga remaja tersebut yang sedang mencuri barangan dalam rumah berkenaan,” katanya.

Katanya dua daripada remaja itu positif dadah dan semua mereka yang dipercayai terlibat sekurang-kurangnya lima kes pecah rumah di daerah SPU kini direman empat hari bagi membantu siasatan. – BERNAMA

Loading...

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


loading...