Sempat hasilkan lagu, kisah dua beradik kembar ambil keputusan tamatkan ‘sengsara hidup’ buat netizen sebak

by Oh! Semput


HOME Posted on 27 Mar 2019 09:03:36Depresi merupakan suatu penyakit yang tidak boleh dipandang enteng jika tidak dirawati. Seseorang yang mengalami depresi haruslah mendapat rawatan.

Baru-baru ini, telah tular di laman Twitter pemilik akaun Kelly yang menceritakan kisah rakannya Muhammad Shahraziq yang telah menamatkan nyawanya sendiri akibat menghidapi depresi dan tekanan hidup.

Tweet ini telah diulang kicau lebih 11 ribu kali, malah mendapat lebih daripada 10 ribu tanda suka.

alt

alt

Namun apa yang lebih mengejutkan adalah apabila, kembar Raziq iaitu Redza juga dilaporkan meninggal dunia akibat membunuh diri kira-kira dua tahun lepas.

alt

alt

Posting yang dimuat naik oleh Raziq di laman Twitternya jelas menunjukkan yang dia sedang bergelut dengan depresi, ekoran isu-isu peribadi yang dilaluinya.

alt

alt

Raziq juga sempat menghasilkan beberapa rakaman lagu yang dimuat naik di SoundCloud sebelum mengambil keputusan untuk menamatkan riwayatnya.

alt alt alt alt

Rakan-rakannya turut meluahkan rasa sedih dan kecewa terhadap pemergiaan dua beradik ini dan turut berkongsi sisi-sisi baik yang ada pada diri Raziq.

alt

Menurut muat naik Kelly di Twitter miliknya lagi, majlis tahlil buat kedua-dua beradik telah berlangsung di Darul Arqam.

: Twitter Kelly

Komen

's

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News