save 2.0

Semusim Dipinjamkan Ke Pahang, Kumaahran Sudah Bersedia ‘Balik Kampung’?

by Oh! Semput


HOME Posted on 22 Nov 2020 12:02:14Penyerang Johor Darul Ta’zim (JDT), S. Kumaahran ketika ini sedang dikaitkan bakal kembali beraksi bersama pasukan kampung halamannya, Pulau Pinang.

Menurut maklumat daripada wartawan The Star, T. Avineshwaran, belum diketahui mengenai status perpindahan tersebut sama ada ianya adalah perpindahan tetap atau dipinjamkan seperti beliau dipinjamkan ke Pahang sepanjang musim 2020. Namun, dengan persaingan sengit di JDT, peluang untuk beliau kekal di sana agak sukar.

Pada usia 24 tahun, mungkin Kumaahran akan dipinjamkan sahaja berbanding pemain seperti Rozaimi Abdul Rahman yang telah berusia 28 tahun, yang akhirnya mengambil keputusan untuk meninggalkan pasukan bagi memburu minit permainan.

It is learnt that S. Kumaahran is being linked to Penang. Not sure if it is another loan deal or a permanent one. Will get further updates on this development. #MFLTransfer2021

— T. Avineshwaran (@avineshW90) November 22, 2020

Sudah tentunya beliau mahu melonjak kariernya bagi membantunya untuk bersama skuad kebangsaan. Rakan sekampungnya, Faisal Halim yang kini dikaitkan dengan perpindahan ke Terengganu FC sudah kerap beraksi di Liga Super, berbanding dirinya yang sebelum ini lebih banyak digunakan di Liga Premier bersama JDT II.

Mereka bergabung ketika di Pahang, di mana Kumaahran dipinjamkan untuk tempoh semusim oleh JDT bagi beliau mengasah semula permainannya di saingan utama Liga Malaysia. Begitupun, Dollah Salleh dilihat banyak menggunakannya untuk posisi baru.

Disebabkan Pahang ketika itu kehilangan bek kanan, Matt Davies yang berhijrah ke JDT, kehadiran Kumaahran – penyerang sayap kanan telah menjadikannya calon paling cepat untuk menggantikan Matt Davies – dan ianya dilihat berjaya.

Sejak dipinjamkan dari JDT ke Pahang musim ini, Kumaahran beraksi di bahagian pertahanan kanan, posisi yang ditinggalkan oleh Matthew Davies selepas kapten pasukan itu menyertai JDT.https://t.co/Jc5HcnRW9B

— Football Tribe MY

tudung sekolah

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News