Teruk Ditengking & Dimaki Pelanggan Sebab Americano, Tapi Staf Kedai Kopi ‘Maintain’ Sabar – “Bullsh*t Punya SOP”

by Oh! Semput


1
SHARES
13
VIEWS
Posted on 25 Jan 2023 14:30:34

Sesetengah orang memandang rendah dengan sesuatu pekerjaan sehinggakan ada yang bersikap kurang ajar. Itu antara cabaran dilalui pekerja industri makanan dan minuman yang terpaksa berdepan dengan kerenah pelanggan.

Tular di media sosial satu rakaman mempamerkan seorang barista di sebuah rangkaian kedai kopi terkenal ditengking dan dimaki oleh pelanggan.

Advertisement

Menerusi klip berdurasi lebih 1 minit itu, barista tersebut dimarahi dengan teruk oleh pelanggan terbabit difahamkan kerana dia tidak berpuas hati dengan Americano yang dipesan, hanya dalam cawan kecil.

Meskipun sudah diterangkan bahawa saiz tersebut adalah mengikut SOP ditetapkan oleh kedai itu namun barista terbabit terus menerus ditengking oleh pelanggan itu.

Apa benda korang buat ni? Panggil bos keluar. Kamu supervisor? Ikut SOP? Bullsh*t punya SOP.”

Tak malu ka nak mengamuk tengking2 buat kecoh kat dalam store semata-mata secawan americano mcm ni? Orang dah explain, tetap jugak nak kata dia yang betul. Kesian yang kerja f&b kadang2 kena layan customer dari neraka macam ni. Haish. My anger issues could never layan jenis ni? pic.twitter.com/KdVRQ0sE7a

— Hardee Stan Account (@IniAlalalannn) January 24, 2023

Selepas terus menerus menengking pekerja kedai kopi itu, pelanggan terbabit kemudian berlalu pergi kira-kira seminit kemudian.

Rata-rata pengguna media sosial yang menonton video tersebut naik angin apabila mendengar kata-kata yang keluar dari mulut pelanggan terbabit.

Mereka turut berkata barista itu cukup baik apabila tidak mendedahkan wajah pelanggan selain turut memujinya kerana kekal bersabar. Ramai yang turut menyindir lelaki tersebut kerana mahukan americano dalam saiz yang besar dan menyuruhnya buat sendiri di rumah sahaja.

3 bulan lalu

"Kau Ni Perempuan Gila! Perempuan Gila!" - Tular Rakaman Pelanggan Gaduh Dengan Pekerja Kedai, Siap 'Naik Kaki'

Teruk Ditengking & Dimaki Pelanggan Sebab Americano, Tapi Staf Kedai Kopi ‘Maintain’ Sabar – “Bullsh*t Punya SOP” first appeared on Beautifulnara -Terkini dan Sensasi.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Search
Panduan Borong China
Popular Posts