PKR Disaran Ketepikan PAN Supaya Tidak Menyesal

by Oh! Semput


HOME Posted on 13 Dec 2016 22:01:18KUALA LUMPUR – Dewan Pemuda PAS Kawasan Batu menyifatkan Parti Amanah Negara (PAN) sebagai sebuah parti `kawan makan kawan’ yang perlu dibimbangi Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Ketuanya, Nurul Islam Mohamed Yusoff berkata, PKR sepatutnya membuatkan pertimbangan untuk memutuskan kerjasama dengan PAN dalam Pakatan Harapan supaya tidak menyesal di kemudian hari.

“Ketua Pemuda PAN dalam Konvensyen Nasional PAN semalam menyatakan bersedia meletakkan calonnya di Parlimen Batu yang kini sedang disandang oleh Tian Chua dari PKR jelas menunjukkan sifat sebenar PAN yang tidak semangat setiakawan sebaliknya mengamalkan sikap ‘kawan makan kawan’.

“Selepas membawa lari kerusi-kerusi yang asalnya milik PAS, kini PAN mengugut pula akan merampas kerusi milik PKR di Parlimen Batu. Seharusnya PKR menyedari hal ini dan perlu bersikap tegas terhadap ugutan PAN ini,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Nurul Islam berkata, Ketua Pemuda PAN turut mengulangi kenyataan beberapa pemimpin utama PAN sebelum ini untuk bertanding di kerusi-kerusi yang ditandingi PAS.

Kata beliau, sikap PAN tersebut jelas menunjukkan bahawa parti itu sebenarnya ditubuhkan sekadar bagi melampiaskan dendam terhadap PAS.

“Jka benar PAN mempunyai kekuatan untuk menang di Parlimen Batu dan sungguh-sungguh tidak bersetuju dengan kenyataan Tian Chua tentang keperluan sokongan PAS untuk memenangi Parlimen Batu, saya mencabar agar PAN segera mengumumkan calonnya yang akan menandingi kerusi tersebut pada PRU14 akan datang,” katanya. -MYNEWSHUB.CC

SUMBER ASAL


Leave a Comment:

Related News


loading...