Wanita Ditahan Bantu Siasatan Kes Penyelewengan Pusat Zakat Pulau Pinang

by Oh! Semput


2
SHARES
28
VIEWS
Posted on 11 May 2017 05:00:40

Wanita

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Pulau Pinang menahan seorang lagi kontraktor bagi membantu siasatan berhubung kes penyelewengan dan pecah amanah membabitkan Pusat Zakat Pulau Pinang (ZPP).

Pengarah SPRM negeri Datuk Abdul Aziz Aban berkata kontraktor wanita berusia 42 tahun itu ditahan selepas hadir memberi keterangan di Ibu Pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah kira-kira pukul 8 malam tadi.

“Wanita itu kini direman selama enam hari bermula hari ini hingga Isnin depan bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan,”katanya ketika dihubungi Bernama, di George Town hari ini.

Katanya pihaknya percaya lebih ramai lagi terutama kontraktor yang menjalankan projek dengan ZPP akan ditahan dalam tempoh terdekat bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan.

Beliau berkata pihaknya juga tidak menolak kemungkinan akan memanggil beberapa pihak terutamanya pengurusan Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP) dan ZPP bagi membantu siasatan kes berkenaan.

“Siasatan lanjut masih dijalankan dan saya percaya penahanan mereka akan dapat membantu siasatan berhubung kes penyelewengan dan pecah amanah itu,” katanya.

Semalam, SPRM menahan 11 individu termasuk pegawai kanan ZPP berusia 50 tahun serta tiga pegawai agensi itu bagi membantu siasatan kes penyelewengan wang zakat yang diperuntukkan bagi projek pembangunan masyarakat sejak tiga tahun lalu.

Turut ditahan tujuh kontaktor berusia antara 41 dan 52 tahun dan kesemua mereka direman selama seminggu sehingga 15 Mei ini.

Bernama

's

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts