Maggi Dan Dodol Jadi ‘Peneman’ Rakyat Malaysia Di Zon Merah Covid-19 Di Itali

by Oh! Semput


HOME Posted on 09 Mar 2020 15:05:54Melalui kemas kini yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia pada semalam, Itali kini berada di kedudukan ketiga di belakang China dan Korea Selatan dalam bilangan keseluruhan kes Covid-19 yang dicatatkan.

Negara Eropah itu kini sudah pun mencatatkan 5,883 kes dan 233 kematian yang berpunca daripada wabak itu. Malah beberapa wilayah di Utara negara itu juga kini berada dalam zon merah dengan penduduk dilarang keluar daripada kawasan masing-masing.

WhatsApp-Image-2020-02-12-at-1.24.20-PM-630×472
kkm

sumber: kementerian kesihatan Malaysia

Bagaimanapun, sedikit melegakan apabila Kedutaan Malaysia di Itali melalui satu perkongsian yang dibuat pengguna Twitter tidak ‘melupakan’ rakyat Malaysia yang berada di sana.

Melalui perkongsian @Krish_kumar22 , beliau berkata kedutaan Malaysia di Rom mengirim satu pakej bantuan kepada rakannya yang kini berada di zon merah Covid-19 di utara Itali.

Malaysian Embassy in Rome sent a care package to a friend who is living in the Covid-19 red zone in Northern Italy. It consists of hand sanitizer, wipes, disinfectant, masks, Maggi, durian dodol, serunding, Brahims rendang, hand sanitizer etc. Couldnt get anymore Malaysian.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


loading...