Pemandu Maut Dalam Kemalangan Dengan Lori Tangki

by Oh! Semput


3
SHARES
39
VIEWS
Posted on 29 Sep 2026 15:00:45

Seorang lelaki maut selepas kenderaan pacuan empat roda yang dipandunya bertembung dengan sebuah lori tangki minyak di Simpang Punda, Simunjan, Sarawak, petang tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang itu, mangsa ditemukan masih berada di dalam kenderaan pacuan empat roda yang terlibat dalam kemalangan. Pegawai perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang tiba di lokasi mengesahkan mangsa meninggal dunia.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kemalangan itu kira-kira jam 4.45 petang.

Susulan laporan tersebut, sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Simunjan digerakkan ke lokasi bagi menjalankan operasi menyelamat.

Setibanya di tempat kejadian, pasukan mendapati kemalangan membabitkan dua kenderaan, iaitu sebuah pacuan empat roda dan lori tangki minyak. Mangsa kemudian dikeluarkan dari kenderaan menggunakan pengusung oleh anggota bomba.

Mayat mangsa yang identitinya belum dikenal pasti ketika laporan awal dikeluarkan kemudiannya diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Setakat ini, punca sebenar kemalangan serta keadaan pemandu atau individu lain yang berada dalam lori tangki berkenaan masih belum diperincikan. Siasatan lanjut pihak berkuasa diperlukan bagi menentukan kronologi sebenar kejadian.

Pemandu Maut Dalam Kemalangan Dengan Lori Tangki first appeared on #1 The News Malaysia.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
bLink
Popular Posts