Radhi Rudy Bin Dadu Sebuah Filem Komedi Ringan

by Oh! Semput


6
SHARES
84
VIEWS
Posted on 08 Sep 2016 08:00:02

Kalau anda mencari filem sesuai untuk dijadikan bahan tontontan hujung minggu ini bersama keluarga, kami cadangkan anda ke pawagam untuk menonton filem terbaru Radhi Rudy Bin Dadu.

Filem yang memaparkan sebuah kisah komedi yang berkonsepkan nilai kekeluargaan dan kisah cinta dua pemuda dan seorang duda. Filem yang diarahkan oleh pengarah Arjin Ruppal ini boleh dikategorikan sebagai komedi ringan dan sesuai di tonton oleh semua lapisan masyarakat.

screen-shot-2016-09-08-at-2-54-31-pm

Selain itu, filem ini juga membariskan pelakon- pelakon hebat seperti Sofi Jikan, Puteri Sarah Liyana, Taiyuddin Bakar, Ezzaty Abdullah, Usop Wilcha, Khatijah Tan serta penampilan istimewa Allahyarham Datuk Abdul Aziz Satar.

Filem ini akan ditayangkan pada 8 September 2016 di seluruh pawagam tanah air.

Sekilas mengenai sinopsis filem Radhi Rudy Bin Dadu di mana kisah ini menceritakan tentang duda, Tuan Kassim dan dua orang anak lelakinya yang sering membawa masalah iaitu Radhi dan Rudy. Tuan Kassim sangat mengambil berat dan risau dengan kerenah anak-anaknya yang menunjukkan mereka tidak mempunyai masa depan yang cerah dalam kehidupan akan datang.

26

Konflik bermula apabila anaknya masing- masing telah berjumpa dengan pasangan mereka sendiri Tasha dan Rita. Namun Zakiah , ibu kepada dua wanita Tasha dan Rita yang ingin dikahwinkan adalah buah hati Tuan Kassim dan setelah berjumpa kembali Tuan Kassim ingin berkahwin dengan Zakiah.

Sejak Radhi dan Rudy mengetahui perkara itu mereka cuba menghalang Tuan Kassim dari berkahwin dengan Zakiah sehingga berlaku satu kejadian yang tidak disangka iatu ugutan dari seorang gangster.

poster-radhi-rudy-bin-dadu

Ugutan itu berpunca kerana Radhi dan Rudy telah menipu anak ketua gangster itu dengan jumlah duit yang banyak. Radhi dan Rudy terpaksa mencari jalan untuk menyelesaikannya setelah keluarga mereka diculik oleh gangster itu.

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Hanya RM1 je
Popular Posts