MBSA Saman Gerai Nasi Lemak Anak Dara Viral

by Oh! Semput


14
SHARES
181
VIEWS
Posted on 27 Sep 2016 19:01:20


SHAH ALAM - 26 Ogos lalu, viral di media sosial tentang Gerai Nasi Lemak Anak Dara yang diusahakan seorang gadis dari Kedah.

Ramai yang memberi sokongan kepada Siti Hajjar Ahmad, 24, yang berasal dari Sungai Petani Kedah ini dan memuji usaha beliau untuk berniaga mencari duit tambahan sementara menunggu panggilan temuduga.

"Tiba-Tiba Dapat Ilham Nak Buka Gerai Nasi Lemak Anak Dara"

Bagaimanapun gambar Siti Hajjar dikenakan tindakan oleh Penguatkuasa Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) tersebar di media sosial pagi semalam.
Melalui kenyataan Siti Hajjar pada Ogos lalu, dia telah mendapat tawaran dan akan mula bekerja sebagai Cost & Design Engineer di Subang Jaya bermula September ini.

Perkara ini sememangnya sudah dijangka oleh netizen semenjak viralkan mengenai gerai nasi lemak anak dara ini.
Jika di Negeri Sembilan, Menteri Besarnya telah mengeluarkan kenyataan agar jangan dihalang rakyatnya yang mahu menjalankan perniagaan kecil-kecilan seperti menjual nasi lemak ini. Bagaimanapun di Selangor, perniagaan menjual nasi lemak ini perlulah mendapat 'lesen' daripada pihak MBSA terlebih dahulu.

Meskipun begitu, jangan ada yang menyalahkan penguatkuasa MBSA. Mereka hanya sekadar menjalankan tugas sahaja.  - kakishare.my

SUMBER ASAL

Leave a Comment:

Related News


Related Posts
Panduan Borong China
Popular Posts